Volledig scherm
De vrachtwagen vervoerde een lekkende dieselgenerator. © Fotopersburo Busink

400 liter dieselolie lekt op wegdek in Drechttunnel

De rechtertunnelbuis van de Drechttunnel (A16) in de richting Breda is vrijdagmiddag een tijdlang afgesloten geweest, omdat er dieselolie op het wegdek is beland.

Dat kwam door een vrachtwagen die vanuit Rotterdam door de tunnel reed, die een lekkende dieselgenerator bleek te vervoeren. De chauffeur reed door terwijl de lading lekte, zo'n 400 liter rode dieselolie belandde daardoor in de tunnel en op de afslag Dordrecht Centrum. Tussen Ridderkerk en Dordrecht Centrum is file ontstaan.

De vrachtwagen is door de politie van de rijksweg gehaald en naar het terrein van Rijkswaterstaat in Dordrecht begeleid. Daar wordt de generator uit de vrachtwagen gehaald. De vrachtwagen kan niet meer verder rijden.

Rijkswaterstaat kon de tunnelbuis even na vijf uur weer vrijgeven. Vannacht moet de buis hoe dan ook opnieuw dicht, omdat de tanks onder de tunnel - waarin bijvoorbeeld ook regenwater wordt opgevangen - moeten worden leeggepompt en gereinigd. Op die manier wordt voorkomen dat de voor het milieu schadelijke dieselolie in het riool belandt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

  1. Graaiende oud-topman van Dordts staalbedrijf moet overzicht geven van al zijn bezittingen
    PREMIUM

    Graaiende oud-top­man van Dordts staalbe­drijf moet overzicht geven van al zijn bezittin­gen

    De oud-directeur van het Dordtse staalbedrijf Arcus die 2,2 miljoen euro stal van zijn werkgever moet uiterlijk woensdag 2 oktober een overzicht geven van al zijn bezittingen in binnen- en buitenland. Het gaat om bankrekeningen, beleggingen en kostbare bezittingen. Voor elke dag dat hij te laat is, legt de rechtbank Rotterdam hem anders een dwangsom op van 2500 euro. Dit bedrag kan oplopen tot een ton.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

  • Ja (59%)
  • Nee (41%)
911 stemmen