Volledig scherm
© Milan Rinck

A15 Papendrecht nu ook in Top 5 files ANWB

De A15 ter hoogte van Papendrecht is binnengekomen in de File Top Vijf van de ANWB. Stond die avondfile in het eerste kwartaal van 2017 nog niet genoteerd, in het eerste kwartaal van dit jaar haalde ze de vijfde plaats. 

Vorig jaar riep Transport en Logistiek Nederland de file bij Papendrecht al uit tot duurste file van Nederland, met een economisch e schade van ruim elf miljoen euro per jaar.Het is de bedoeling dat de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem over enkele jaren verbreed wordt, zodat de flessenhals bij Papendrecht verdwijnt.

Op de eerste plaats in de avondspits eindigt de A27 bij Noordeloos richting Gorinchem, net als vorig jaar. De andere kant op werd de file-ellende ietsje minder: de file voor Noordeloos zakte één plaatsje naar plek drie.

Volgens de ANWB is de fileproblematiek de afgelopen drie maanden in zijn algemeenheid fors verergerd. Dat geldt echter niet voor het hele land. In de regio Amsterdam bleef ze op hetzelfde niveau, terwijl het in Zuid-Holland en Noord-Brabant flink erger werd. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht