Volledig scherm
De A15 is tijdens het weekeinde van 19 tot en met 21 juli afgesloten tussen Papendrecht en Gorinchem. © ANP

A15 richting Gorinchem volgend weekeinde dicht vanaf Papendrecht

Automobilisten die vanuit de Drechtsteden richting Gorinchem willen volgend weekeinde, moeten rekening houden met omleidingen. Rijkswaterstaat voert dan namelijk werkzaamheden uit aan de A15 tussen Papendrecht en knooppunt Gorinchem. Daarom is de snelweg enkele dagen afgesloten. 

Rijkswaterstaat start vrijdagavond 19 juli om 22.00 uur met de werkzaamheden aan het asfalt, de verlichting en vangrail. Ook wordt het gras gemaaid, de goten geveegd en de kolken gereinigd. De A15 is afgesloten vanaf de aansluiting met de N3 tot knooppunt Gorinchem. Volgens de wegbeheerder is het nodig om alle rijstroken af te sluiten. 

Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Met gele borden langs de weg worden omleidingsroutes aangegeven. Deze gaan via de A16, A59 en A27. Verkeer naar Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht kan het beste gebruikmaken van de N214 en N216. 

Het artikel gaat verder onder het kaartje.

Volledig scherm
Verkeer richting Gorinchem wordt omgeleid over de A16, A59 en A27. © Rijkswaterstaat

Veerdienst Kop van 't Land maakt extra overtochten tijdens de afsluiting. Vrijdag, zaterdag en zondag vaart de dienst door tot 23.45 uur. Op zaterdag en zondag start de dienst ruim een uur eerder dan normaal, om 08.00 uur. 

Bij ongunstige weersomstandigheden kan het zijn dat Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitstelt. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht