Volledig scherm
Rijkswaterstaat werkt drie avonden en nachten op de A16 én de randweg bij Dordrecht. © ANP

A16 van Ambacht naar Rotterdam dit weekeinde afgesloten, ook N3 deels dicht

Automobilisten krijgen het dit weekeinde flink voor hun kiezen. Op zowel de A16 als de randweg van Dordrecht (N3) wordt gewerkt aan de weg. Dat betekent op bepaalde momenten omrijden en vertraging.

De meest ingrijpende afsluiting is die op de A16 van Hendrik-Ido-Ambacht naar Rotterdam. Vanaf vanavond 21.00 uur is de hoofdrijbaan afgesloten. Om klokslag twaalf uur gaat ook de parallelbaan dicht en kunnen auto's helemaal niet meer de brug over komen. Tot 06.00 ‘s ochtends moet verkeer omrijden via de A15 en A4 om bijvoorbeeld naar Rotterdam Airport te komen.

Om 06.00 uur gaat eerst de parallelbaan weer open en om 08.00 uur uur de hoofdrijbaan. De werkzaamheden stoppen om 11.00 uur, om zaterdagavond om 21.00 uur weer te worden hervat. Vanaf 00.00 uur tot 07.00 uur is de gehele brug dicht. Op zondagnacht is dat van 0.00 tot 05.00 uur het geval. Ook voor volgend weekeinde zijn er twee avonden en nachten werkzaamheden.

Randweg

In Dordrecht wordt tegelijkertijd weer gewerkt aan de randweg N3 voor de nieuwe aansluitingen op de A16. Vrijdagavond gaat het deel richting Papendrecht dicht vanaf de Rijksstraatweg (ter hoogte van McDonald's) tot de Laan der Verenigde Naties (Bastion Hotel). Die afsluiting duurt tot maandagochtend 05.00 uur. Verkeer wordt omgeleid. De extra reistijd bedraagt tien tot vijftien minuten.

Ook de volgende drie weekeinden zijn er afsluitingen bij de N3/A16 vanwege de heiwerkzaamheden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht