Fotopersburo Busink
Volledig scherm
© Fotopersburo Busink

Aanslagen en brandstichtingen in Alblasserdam, Ambacht en Zwijndrecht in Opsporing Verzocht

Vanavond wordt in het programma Opsporing Verzocht van NPO1 aandacht besteed aan de reeks geweldsincidenten in Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht van de afgelopen weken. Daar waren explosies, branden in bedrijfspanden en bedreigingen rondom zakenman Alex R. en de ‘vergisontvoeringszaak’. 

 1. Mislukte kidnap, aanslag, explosie en Alblasserdam in angst: allemaal door mislukte cocaïnedeal?

  Mislukte kidnap, aanslag, explosie en Alblasser­dam in angst: allemaal door mislukte cocaïnede­al?

  Alblasserdam werd dit weekend opgeschrikt door een explosie bij de woning van Alex R.. Elders werd een explosief gevonden. Er brak brand uit bij een transportbedrijf én er werd een huis gesloten in Hendrik-Ido-Ambacht na een ‘mogelijke beschieting’. Grote kans dat dit allemaal te maken heeft met de ‘vergisontvoeringszaak’ en een mislukte cocaïnedeal in Antwerpen. Maar hoe zat het ook alweer?
 2. Hoe een mislukte cokedeal rondom zakenman Alex R. een hele regio teistert: ‘Dit moet stoppen’
  PREMIUM

  Hoe een mislukte cokedeal rondom zakenman Alex R. een hele regio teistert: ‘Dit moet stoppen’

  Er is een jacht geopend op de 59-jarige Alex R., de man die eigenlijk doelwit was in de ‘vergisontvoeringszaak’. Sinds hij zich bij de politie meldde is niet alleen hijzelf mikpunt maar hebben de daders het ook voorzien op zijn familie. Een explosie bij zijn huis, een gevonden explosief, de aangestoken brand in een Alblasserdams bedrijfspand, en de ‘vermoedelijk beschoten’ woning in Hendrik-Ido-Ambacht zijn allemaal gelinkt aan de zakenman uit Alblasserdam.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht