Volledig scherm
Deze foto van Thierry Baudet plaatste de actiegroep op Facebook.

Actiegroep wil streep door komst Thierry Baudet naar Dordrecht

Haal een streep door een bijeenkomst van Forum voor Democratie. Die oproep doet de actiegroep Dordt Discriminatievrij aan de eigenaren van het Event Center Dordrecht.

De twee kersverse Kamerleden van Forum voor Democratie (FVD), Thierry Baudet en Theo Hiddema, hebben aangekondigd maandagavond een partijbijeenkomst in het partycentrum aan de Weeskinderendijk te willen houden. De partij staat er volgens Dordt Discriminatievrij niet alleen om bekend anti-islam te zijn, maar ook uiterst vrouwonvriendelijk.

Volgens de actievoerders heeft FVD sterke banden met extreem-rechtse organisaties als de Nederlandse Volksunie en Identitair Verzet: ,,Die hebben de reputatie dat ze tegenstanders ook wel even thuis op komen zoeken,'' zegt een woordvoerder van de Dordtse actiegroep die om die reden anoniem wil blijven.

Geen idee

Op Facebook riep de actiegroep gisteravond op om het Event Center uitgebreid te taggen en te bellen. Volgens Dordt Discriminatievrij blijkt uit een eerste contact dat de eigenaren van het centrum geen idee hadden wat voor club ze in huis gehaald hebben. ,,Het is ook niet logisch. Turkse en Arabische bruiloften zijn een belangrijke inkomstenbron van het Event Center. Wij gaan er van uit dat zij de bijeenkomst af zullen gelasten. Als dat niet gebeurt, zien we wel verder.’’

De actievoerders vinden niet dat de bijeenkomst van FVD van de vrijheid van meningsuiting gebruik kan maken. ,,Racisme en sexisme zijn geen meningen, het zijn uitsluitingsmechanismen. De getroffen groepen hebben geen enkele kans om mee te doen.’’

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Welke toekomst zie jij voor de koopavond in Dordrecht?

Welke toekomst zie jij voor de koopavond in Dordrecht?

  • Koopavond zoals nu, op donderdagavond tot 21.00 uur (11%)
  • Koopavond op vrijdag tot 21.00 uur (43%)
  • Donderdag, vrijdag en zaterdag iets langer open, maar niet tot 21.00 uur (23%)
  • Schaf de koopavond lekker af (23%)
1673 stemmen