Zorgcentrum Vreedonk in Dordrecht.
Volledig scherm
Zorgcentrum Vreedonk in Dordrecht. © Ilse van Driel

Afdeling van zorgcentrum Vreedonk vergrendeld vanwege coronabesmetting

Een bewoner van zorgcentrum Vreedonk in Dordrecht is besmet met het coronavirus. Een afdeling van het zorgcentrum is om die reden vergrendeld. Woordvoerder Gitte Peeters van stichting Het Spectrum bevestigt het nieuws zondagmiddag.

Voor zover bekend is er één afdeling binnen het zorgcentrum aan de Vreedonklaan in Dordrecht afgesloten. In zorgcentrum Vreedonk wonen onder anderen mensen met een lichamelijke aandoening en mensen met een lichte tot zware vorm van dementie.

Hoe het met de besmette bewoner gaat, is onduidelijk. Ook over de identiteit van de bewoner is niets bekend. ,,Wij brengen dagelijks een update over het aantal besmettingen per gemeente, maar we mogen geen uitspraken doen over patiëntgegevens’’, aldus woordvoerder Sigrid Scheerder van de GGD Zuid-Holland Zuid.

Isoleren bij koorts en klachten

Zorginstellingen krijgen van de GGD het advies om bewoners die koorts hebben en bewoners die verschijnselen hebben van bovenste luchtwegklachten te isoleren van andere bewoners. ,,Als er zorg verleend moet worden, worden beschermende maatregelen voor de zorgverleners genomen. Op die manier wordt de kans op overdracht naar andere bewoners zo veel mogelijk voorkomen’’, aldus Scheerder.

Het is momenteel niet bekend of er bewoners of medewerkers worden getest op het coronavirus. ,,Medewerkers van het zorgcentrum kunnen overleggen met de GGD of het geïndiceerd is meer bewoners of medewerkers te testen. Er wordt altijd zeer zorgvuldig in afweging genomen of het gevolgen heeft voor de adviezen die gegeven kunnen worden’’, aldus Scheerder.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht