Het textielsorteercentrum van Opnieuw & Co in Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het textielsorteercentrum van Opnieuw & Co in Dordrecht. © Jeffrey Groeneweg

Afgedankt textiel is niet aan te slepen in Alblasserdam: ‘We hebben de gunfactor’

Sinds kringloopwarenhuis Opnieuw & Co zich bemoeit met het inzamelen van textiel in Alblasserdam is het aantal afgedankte kledingstukken niet aan te slepen. Waar in jaar één zo'n 60.000 kilo werd opgehaald, lijkt eind dit jaar de 100.000 kilo gehaald te worden. Hoe kan dat?

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht