Drukte op de Merwedestraat.
Volledig scherm
Drukte op de Merwedestraat. © Peter Koster/AD

Afsluiting Wantijbrug: de ergste drukte moet nog komen denkt de gemeente

De ergste drukte door de afsluiting van de Wantijbrug moet nog komen. Met die waarschuwing komt de Dordtse wethouder Rik van der Linden. De avondspits wordt naar alle waarschijnlijkheid drukker dan de ochtendspits. Daarbij wijst hij er op dat het op dinsdag en donderdag altijd drukker op de weg is dan op maandag.

De waarschuwing komt nadat de verwachte chaos tijdens de spits maandagmorgen uitbleef. Na de spits bleef er overigens wel file staan op de Merwedestraat.

,,We hebben van tevoren aangegeven dat als we niks aan ons reisgedrag doen, de stad volledig tot stilstand komt. Dat is vanmorgen niet gebeurd. Het geeft de indruk dat veel mensen op de hoogte waren en hun reisgedrag daarop hebben aangepast’’, aldus Van der Linden.  

De gemeente houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Ze spreekt van een wisselend beeld met pieken die langer duren dan normaal: ,,Met name op de kruisingen blijft het precair qua afwikkeling.’’ Daarbij komt dat weersveranderingen, ongelukken en pechgevallen negatieve effecten kunnen hebben.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht