Volledig scherm
Politie noemt geweld tegen agenten in Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht 'onacceptabel'. © ANP

'Agressie tegen agenten in Dordt en Hendrik-Ido-Ambacht onacceptabel'

De politie reageert geschrokken op twee geweldsincidenten tegen agenten deze week. In Dordrecht kreeg een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) een kopstoot en in Hendrik-Ido-Ambacht werden agenten toegetakeld. 

Een Dordtenaar (51) kreeg het maandag aan de stok met een handhaver op de Brouwersdijk. De man liet zijn hond poepen, zonder dat hij het opruimde. De BOA verzocht de man alsnog het plastic zakje te hanteren om de poep op te scheppen, maar daar was de Dordtenaar niet van gediend. 

Hij begon te schelden en ging volgens de politie 'over de rooie' en gaf de handhaver een kopstoot. Bij de daarop volgende aanhouding werd de handhaver vervolgens gebeten door een van de honden van de man. Hij liep bijtwonden in zijn arm en been, een gescheurde lip en een gekneusde duim op. 

Ontwrichte kaak

Wouter Kolff on Twitter

Schandelijk gedrag richting één van onze mensen van @HandhavingDordt. Niemand hoort geweld te gebruiken en al zeker niet tegen mensen die bijdragen aan onze leefbaarheid en veiligheid! https://t.co/OTdEWuFMGx

Zaterdag ging het volledig mis in Hendrik-Ido-Ambacht. Twee agenten werden mishandeld toen ze afkwamen op een vechtpartij op de Amandelgaarde in het dorp. Terwijl één van de agenten een man fouilleerde die kort daarvoor met een vrouw had gevochten, sloeg de vlam in de pan. Er ontstond een worsteling tussen de man en de agent, waarbij de politieman pepperspray gebruikte en zelf ook wat van het bijtende spul in zijn ogen kreeg.

De vrouw sloeg ondertussen de andere agent. Diens kaak schoot uit de kom en ze liep een behoorlijke kneuzing aan haar arm op. Extra opgeroepen agenten hebben het agressieve tweetal later gearresteerd. 

Onacceptabel

Volgens het politiekorps Rotterdam Rijnmond, waar Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht onder vallen, hebben hulpverleners deze week heel wat te verstouwen gekregen in de regio. Een ambulancebroeder werd geslagen in Hoogvliet, een ambulance klemgereden in Rotterdam en in die stad kreeg ook een agent klappen. 

,,De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel'', laat de politie weten in een persbericht. ,,Agenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect.'' 

Ook de Dordtse burgemeester laat van zich horen via Twitter. Wouter Kolff noemt het optreden van de man die een kopstoot gaf 'schandelijk gedrag'. ,,Niemand hoort geweld te gebruiken en al zeker niet tegen mensen die bijdragen aan onze leefbaarheid en veiligheid.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht