Volledig scherm
Drommen mensen verzamelen zich voor de nieuwe winkel in Alblasserdam. © Peter Stam

Alblasserdam proeftuin voor nieuwe winkels supermarkt Dirk

In de supermarktoorlog kiest ook keten Dirk voor vernieuwing van haar winkels. Het gloednieuwe filiaal in Alblasserdam heeft de primeur.

,,In de winkel zijn zelfscanners, waarmee klanten zelf hun boodschappen kunnen scannen en afrekenen. Verder is er een speciaal borreleiland met tapasachtige dingen. Ook straalt de versafdeling meer ‘vers’ en ambachtelijkheid uit’’, verduidelijkt supermarktmanager Matthijs van Baarle.

Meest opvallende wijziging is wellicht het nieuwe betaalsysteem. Hiermee wordt contant geld in een zogeheten gesloten kassasysteem gegooid. Dit wordt geteld en het correcte wisselgeld wordt automatisch teruggegeven. Hierdoor is volgens de manager de kans kleiner dat er kasverschillen ontstaan en is het systeem voor personeel veiliger. Kassamedewerkers hoeven niet meer uit te rekenen hoeveel contant geld de klant terugkrijgt. Dit gaat volledig automatisch.

Na Alblasserdam krijgen nog drie andere filialen in het land een facelift. Na een evaluatie wordt besloten of deze nieuwe uitstraling uitgerold gaat worden naar alle overige winkels.

Incident

Voor de opening van de winkel in Alblasserdam verzamelden zich vanochtend tientallen klanten. De eerste 250 mensen kregen immers een gratis bloemetje. Helemaal zonder slag of stoot verliep dit niet.

De bestuurster van een scootmobiel schoot door een groepje wachtende mensen heen, botste tegen een winkelwagentje met daarin een kind en kwam tegen de kuitbeen van een wachtende vrouw uit Alblasserdam tot stilstand. Niemand raakte noemenswaardig gewond, maar bij de betrokkenen zat de schrik er wel goed in.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alblasserdam en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht