Jan Buijs : 'Ik word veel te hard gestraft'.
Volledig scherm
Jan Buijs : 'Ik word veel te hard gestraft'.

Alblasserdam sluit café 't Stekkie

Café ’t Stekkie in Alblasserdam moet de deuren sluiten. Volgens de gemeente is kroegbaas Jan Buijs herhaaldelijk in de fout gegaan. Alblasserdam heeft alle vergunningen ingetrokken.

Alblasserdam heeft alle drie de vergunningen van ’t Stekkie ingetrokken. Volgens de gemeente gaan er structureel zaken fout in de kroeg van Jan Buijs op de Dam. Welke overtredingen er zijn geconstateerd, wil voorlichtster Monique Boer van de gemeente niet zeggen. ,,Maar het gaat om een opeenstapeling van zaken die niet in orde zijn.”

Quote

Ik hoop nog steeds dat we er met elkaar uitkomen

Jan Buijs

De deuren van ’t Stekkie blijven vanaf maandag dicht. Buijs is zeer teleurgesteld. ,,Ik geef toe dat niet alles goed is gegaan, maar nu word ik veel te hard gestraft. Als hier elke week problemen waren door drugs, alcohol en vechtpartijen, had ik de zaak zelf wel gesloten. Dat is niet zo.”

De 55-jarige Alblasserdamse kroegbaas, tevens eigenaar van het ook op de Dam gevestigde café Blieck’s Point, zegt tegen de beslissing in bezwaar te gaan. Een gang naar de rechter sluit hij niet uit. Buijs zat onlangs al om de tafel met burgemeester Jaap Paans, binnenkort volgt opnieuw een onderhoud. Buijs: ,,Ik hoop nog steeds dat we er met elkaar uitkomen.’’

Gevolgen

Sluiting van ’t Stekkie heeft voor Jan Buijs flinke financiële gevolgen, het huurcontract met de pandeigenaar loopt immers gewoon door. Buijs nam de kroeg in 2013 over na een faillissement. Blieck’s is sinds 1996 van hem. De uitbater benadrukt dat daar vrijwel nooit problemen zijn.

Wat de gemeente betreft, is de tijd van praten voorbij. Paans toont zijn spierballen in de tijd dat Alblasserdam worstelt met problemen in het uitgaansleven. In anderhalf jaar tijd deelde hij dertig horecaverboden uit aan stappers die zich meermaals misdroegen. Eind vorig jaar sloot Paans Grillroom Jaffa, eveneens gevestigd op de Dam. Daar werd volgens de gemeente onder meer illegaal gegokt.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht