Volledig scherm
Archieffoto van de politie in actie op de Dam in Alblasserdam. © Politie

Alblasserdammer (43) loopt botbreuken in gezicht op na ruzie bij het stappen

Twee mannen uit Papendrecht (beiden 20) hebben een Alblasserdammer (43) afgeranseld na een ruzie bij het stappen. Het slachtoffer liep meerdere breuken op in zijn kaken, jukbeenderen, oogkassen en zijn neus, en een hersenschudding.

De mannen kregen het in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de stok op de Dam in Alblasserdam, waarna de mishandelingen plaatsvonden. Ook de 20-jarige collega waarmee de Alblasserdammer op stap was, kreeg rake klappen. Hij liep een gebroken neus op en zal een operatie moeten ondergaan. 

Bij de 43-jarige man leken de verwondingen in eerste instantie mee te vallen. Hij is zelf op de fiets naar huis gegaan. Pas toen hij zaterdag wakker werd, merkte hij dat zijn gezicht compleet verbouwd was. Hij meldde zich op de spoedeisende hulp, waar de arts alle breuken vaststelde. Hij moet voorlopig in het ziekenhuis blijven en krijgt zware pijnstillers.

Getuigen

Toegesnelde agenten wisten al snel twee verdachten voor het geweld aan te houden. Het gaat om twee mannen uit Papendrecht. Zij zitten nog vast en worden verhoord. De politie is naarstig op zoek naar getuigen van de mishandeling en ook specifiek naar mensen die de mishandeling mogelijk hebben gefilmd. Daarom zijn er vannacht flyers uitgedeeld in het uitgaansgebied. Mensen die in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2.00 uur iets hebben meegekregen van het incident, worden verzocht zich bij de politie te melden. 

Alblasserdam worstelt al jaren met problemen tijdens het uitgaan. Er zijn geweldsincidenten en omwonenden klagen over veel overlast. Burgemeester Jaap Paans deelde afgelopen jaar 30 horecaverboden uit in 1,5 jaar tijd. Toch bleef de Dam in trek bij raddraaiers. Begin dit jaar zijn er vier camera's opgehangen in het dorp, waaronder op de Dam.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alblasserdam en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht