Volledig scherm
De auto reed op maandagmiddag ineens zonder bestuurder van de oprit aan de Stenen Kamer in Alblasserdam af en belandde in de sloot. © Peter Stam

Alblasserdammer parkeert leenauto in de sloot: ‘Normaal rijd ik in een automaat’

Je denkt je leenauto netjes geparkeerd te hebben, maar moet even later toezien hoe een takelbedrijf het voertuig uit de sloot vist. Het overkwam een man uit Alblasserdam. ,,Ik rijd normaal gesproken in een automaat’’, verklaarde hij.

De man had zijn eigen auto, een automaat, naar de garage gebracht en kreeg daarom een leenauto mee naar huis. Hij parkeerde de wagen maandagmiddag op een oprit bij een woning in de Alblasserdamse nieuwbouwwijk de Stenen Kamer. Halverwege de middag reed het voertuig ineens zonder bestuurder van de oprit af en belandde in de sloot.

Wat er precies mis is gegaan, weet de bestuurder zelf ook niet goed. ,,Mogelijk heb ik de handrem niet ver genoeg aangetrokken. Ik rijd normaal gesproken in een automaat en daar trap je de rem in als je de handrem er op zet. Wellicht heb ik dat nu ook gedaan en is dat niet helemaal goed gegaan. Heel vervelend.’’

Een bergingsbedrijf is ruim anderhalf uur bezig geweest om het voertuig, dat helemaal vol was gelopen met water, weer op de kant te trekken. De inschatting van het bergingsbedrijf is dat de auto total loss is geraakt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alblasserdam en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht