Betonblokken voor de gesloten woning aan de Boezem in Alblasserdam. Op die manier moet voorkomen worden dat criminelen een aanslag plegen met een auto, net zoals enkele weken geleden op een bedrijfspand in Zwijndrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Betonblokken voor de gesloten woning aan de Boezem in Alblasserdam. Op die manier moet voorkomen worden dat criminelen een aanslag plegen met een auto, net zoals enkele weken geleden op een bedrijfspand in Zwijndrecht. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Alblasserdammers nuchter onder preventief fouilleren: ‘Niet meer dan terecht’

On-Alblasserdamse toestanden vragen om on-Alblasserdamse maatregelen. Inwoners van het dorp hebben er over het algemeen begrip voor dat hun woonplaats is aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

  1. In lockdown-winterslaap?: ‘Wie denkt dat je met kerst in een restaurant kan eten neemt zichzelf in de maling’
    PREMIUM

    In lock­down-winter­slaap?: ‘Wie denkt dat je met kerst in een restaurant kan eten neemt zichzelf in de maling’

    Van winterslaap, wéér een crowdfundactie tot tijdelijk een winkel van je restaurant maken. Horecazaken in de regio reageren verdeeld op de beperkte openingtijden en bezoekersaantallen van de avondlockdown. De één gooit de handdoek in de ring tot betere tijden aanbreken. De ander gaat ondanks alle tegenslagen onverschrokken door. ,,Is dat rendabel? Nee, natuurlijk niet.”

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht