Gemeenteraad van Papendrecht in november 2018.
Volledig scherm
Gemeenteraad van Papendrecht in november 2018. © Gemeente Papendrecht

Alle raadsleden laten gemeenteraad Papendrecht woensdag schieten

Een gemeenteraadsvergadering beleggen in coronatijd valt niet mee. Desondanks staat er woensdagavond eentje op het programma in Papendrecht.

Nu al staat vast dat die direct wordt afgehamerd, omdat er geen raadsleden komen opdagen uit angst voor besmetting. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke zal dan direct een nieuwe vergadering voor donderdagavond uitschrijven. Omdat het minimum aantal raadsleden niet aanwezig is woensdag, hoeft er morgen maar één persoon aanwezig te zijn om besluiten te kunnen nemen.

Daarom staan op de agenda alleen enkele formaliteiten en zaken die niet uitgesteld kunnen worden en waar wel overeenstemming over bestaat. Het gaat bijvoorbeeld over de aanpassing van de winkeltijdenverordening, waardoor supermarkten elke zondag open kunnen. Papendrechters kunnen daardoor meer gespreid boodschappen doen, waardoor de kans op besmetting kleiner wordt.

Gemeentewet

Vanaf volgende week mag dankzij een noodwet digitaal vergaderd worden. De Eerste Kamer heeft die wet dinsdag aangenomen. De Gemeentewet verbood tot op heden digitale raadsvergaderingen, omdat voor raadsbesluiten mensen fysiek in een ruimte aanwezig moesten zijn.

De Dordtse gemeenteraad gaat woensdag 15 april voor het eerst op deze manier vergaderen. 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht