Volledig scherm
Jeanette Jonkheer opent in juni lingeriespeciaalzaak Comfort&Kant. © Rowan Booij

'Alle vrouwen willen mooi zijn, ik wil ze graag helpen'

DordrechtStijlvolle beha's met een goede pasvorm; voor vrouwen met cupmaat groter dan D is het vaak lastig te vinden. Daarom startte Jeanette Jonkheer (53) haar nieuwe lingeriewinkel Comfort & Kant aan de Voorstraat in Dordrecht.

Jeanette Jonkheer liep al jaren met het idee rond om een lingeriewinkel te beginnen. Een speciaalzaak waar vrouwen zich op hun gemak voelen en zelfverzekerd de deur uitgaan.

,,Een goede pasvorm kan zoveel zelfvertrouwen geven,'' zegt ze. Daarom besloot Jonkheer haar droom werkelijkheid te maken en een eigen onderneming te starten. Om inspiratie op te doen bezocht ze lingeriewinkels en beurzen, struinde ze het internet af en draaide ze in winkels mee.

Volgens Jonkheer blijkt het voor veel vrouwen lastig te zijn om fijne lingerie te vinden die mooi is en lekker zit. ,,Vrouwen bestellen iets op internet of gaan met vier beha's een pashokje in, passen vlug en denken 'zit goed hoor'. Eenmaal thuis zit het helemaal niet goed. Daarom wil ik dat alle vrouwen in mijn winkel terecht kunnen voor kwaliteitslingerie en dat ze, indien gewenst, goed advies krijgen. Al moeten ze twintig beha's passen, als ze maar met een tevreden gevoel naar huis gaan.''

Als Comfort&Kant binnenkort open gaat zijn er merken als Prima Donna, Panache en Simone Pérèle te koop. Ook vrouwen met een kleine boezem kunnen in de winkel terecht. ,,Alle vrouwen willen mooi zijn,'' zegt Jonkheer. ,,Daar wil ik ze graag bij helpen. Het kopen van lingerie kan best een feestje zijn, belangrijk is vooral dat dames zich prettig voelen. In overleg is het ook mogelijk om thuis een afspraak te maken. Handig voor vrouwen die niet de deur uit kunnen.''

Lees meer in AD/De Dordtenaar

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht