Volledig scherm
Winkelcentrum De Schoof in Hendrik-Ido-Ambacht, met de Jumbo. © AD

Ambachtse winkeliers blij: 'Action snel naar De Schoof'

Winkeliers in het Ambachtse winkelcentrum De Schoof verheugen zich op de komst van de Action. Die kan in september al een feit zijn, aldus woordvoerder Wim Bergsen.

Volgens de winkeliers is daarover overeenstemming tussen Bouwfonds, de grootste eigenaar in het winkelcentrum, en de gemeente. Bovendien mag supermarkt Jumbo volgens hen met 800 vierkante meter uitgebreid worden tot 2.400 vierkante meter.

Over mogelijkheden om het centrum te overkappen wordt nog gesproken.Het bericht is vooral opmerkelijk omdat de gemeente een half jaar geleden, toen het uitbreidingsplan voor De Schoof na felle protesten van tafel verdween, stelde eerst maar eens op het gemak te willen werken aan een nieuw detailhandelsplan voor de hele gemeente. Dat zou pas na de verkiezingen gebeuren, tot woede van de winkeliers.

Parkeren

Quote

Action is een enorme publieks­trek­ker, waarvoor zelfs een aparte parkeer­norm bestaat

Wethouder André Flach erkent dat er ontwikkelingen zijn. Hij spreekt van constructief overleg over plannen, die binnen het bestaande bestemmingsplan passen. Van overeenstemming is volgens hem echter nog geen sprake: ,,Wij willen eerst een totaalplan zien.’’ Daarbij is volgens hem met name het parkeren nog een probleem. 

,,Action is een enorme publiekstrekker, waarvoor zelfs een aparte parkeernorm bestaat. Daar willen we goed naar kijken, want we moeten ook rekening houden met de bewoners.'' Het plan dat er nu ligt, komt in grote lijnen overeen met ideeën die winkeliers en Bouwfonds al eerder geuit hebben. Daarbij komt Action in het stuk waar nu Bose-dealer Calkhoven en Intertoys zitten. Om dat mogelijk te maken verhuizen de winkels die daar nu zitten. In het middenblok van De Schoof wordt een doorgang gemaakt. Die maakt dat de Action meer in de loop komt te zitten. 

Volgens Bergsen zullen ook de andere winkels van die makkelijke doorsteek profiteren. Hoe de uitbreiding van de Jumbo er uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Eigenaar Marcel van Daalhuizen hoopt dat zijn buren bereid zijn te verhuizen naar andere delen van het centrum: ,,Maar als dat niet lukt, zijn er aan de achterkant ook nog mogelijkheden. Met de komst van de Action en de uitbreiding van de supermarkt wordt de leegstand in het centrum in één keer opgelost, stelt Bergsen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Moet Dordrecht partnerstad worden voor de tweede etappe van de Tour de France?

Moet Dordrecht partnerstad worden voor de tweede etappe van de Tour de France?

  • Een goed idee, Dordrecht is daar de perfecte locatie voor (23%)
  • Ja, zo'n evenement is goed voor de stad (30%)
  • Nee, dat kost toch alleen maar geld (34%)
  • Nee, dat interesseert me niets (12%)
650 stemmen