Volledig scherm
Medewerkers van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid krijgen deze week hun nieuwe uniformen én steekwerende vesten. © ANP

Ambulancedienst neemt steekwerende vesten in gebruik

Medewerkers van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid krijgen deze week behalve nieuwe uniformen ook steekwerende vesten. Die zijn niet bedoeld om agressief publiek af te weren, maar om bescherming te bieden bij terroristische aanslagen. Dan kan het nodig zijn dat ambulancepersoneel op gewonden af gaat, ook al is de situatie voor hen zelf nog niet veilig.

De medewerkers gaan de vesten niet continu dragen, maar zijn daar wel vrij in. ,,Bij relletjes op straat of in een andere situatie die mogelijk dreigend kan worden, kan ons personeel de vesten naar eigen inzicht ook gebruiken. Je hebt ze immers toch bij je’’, laat directeur Hans Janssen weten. 

Een jaar geleden werd al aangekondigd dat de ambulancedienst deze vesten in gebruik zou nemen. Ze zijn bedoeld ter bescherming van de vitale organen in borst en buik. Tegen kogels bieden de kledingstukken geen bescherming. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht