Volledig scherm
© Privéfoto

Ambulancewens 6-jarig meisje maakt diepe indruk

De wens van een 6-jarig meisje om mee te rijden tijdens het evenement Kids and Cars afgelopen weekend maakt diepe indruk op Arjan Verhoeven, vrijwilliger van Stichting Ambulance Wens Nederland. En niet alleen op hem: zijn emotionele verslag op Facebook is al honderden keren gedeeld.

Arjan Verhoeven van stichting Ambulancewens moest even slikken toen hij het verzoek kreeg een 6-jarig meisje dat heel ziek is te vervoeren naar Kids & Cars. Maar sindsdien zit ze in zijn hoofd genesteld. ,,Je bent een wondermeisje.”

Verhoeven kreeg vrijdagavond onverwachts telefoon. Een ziek meisje van 6 jaar zou graag meedoen met Kids & Cars. ,,Slik. Zo oud is één van mijn jongens! En al ziek vanaf haar tweede levensjaar”, schrijft Verhoeven op zijn Facebookpagina. Of hij haar wil ophalen in het ziekenhuis in Leiden, en met haar bij de Kids & Cars-optocht in Alblasserdam wil aansluiten. Ze moet wel met een ambulance. Dit jaar mag ze niet in een glimmende Porsche of Ferrari, zoals dat in voorgaande jaren wel mocht.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
© Privéfoto

Zwaar traject

Het meisje heeft namelijk net een zwaar traject achter de rug ,,om Leukemie te bestrijden”, schrijft Verhoeven op zijn Facebookpagina. ,,Een stamcel transplantatie zal haar leventje moeten redden. De behandeling is nog zo kort geleden dat ze eigenlijk met niemand in aanraking mag komen. Dus alles moet ook schoon zijn. Goed schoon! Zo ook de ambulance en wij.”

Samen met Marian van Gelder zoekt Verhoeven de mooiste ambulance voor haar uit. ‘Eentje waarvan de sirene werkt. Sirene, denk je? Ja, wij gaan herrie maken vandaag!’, schrijft Verhoeven. Daarna ontmoetten ze het jonge zieke meisje in het ziekenhuis in Leiden. ,,De deuren gaan open en wat denk je? Wat een schatje! Met een lieve stralende lach van oor tot oor! Ze kletste ronduit over van alles en nog wat. En wij maakte wat grapjes en hadden eigenlijk best al wel meteen een leuke band!”

Quote

Wij hebben toevallig de stoerste auto met het meeste geluid

Arjan Verhoeven

Pijn

Maar haar stralende lach en schattige gelaat staan in schril contrast met de pijn die ze zichtbaar ervaart. ,,Wat vreselijk stom om dan vervolgens haar lieve, mooie gezichtje in pijn te zien. Aankleden doet pijn, bewegen doet pijn, veel dingen doen pijn. En dat wil je niet zien, maar wij zien het.” Haar lach maakt daarna echter alles weer beter en ze vertrekken naar Alblasserdam. 

,,Ze mag lekker voorin zitten bij papa op schoot. Even een paar medische hulpjes voorin installeren, maar ze zit! Vorig jaar en het jaar ervoor en daarvoor, zit ze zelf nog in zo'n vette bak en nu bij mij en Marian in het gele busje. Maar ze is er wel! En wij hebben toevallig de stoerste auto met het meeste geluid.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
© Privéfoto

Ze genieten volop van de rit. Soms wordt de pret even gedrukt door pijn. ,,Af en toe pakt ze mijn hand zomaar vast. En ze knijpt zachtjes en dan ineens heel hard in mijn hand. Ik kijk naar haar en ze staart met een pijnlijke uitdrukking in haar gezicht. Even doorbijten schatje, denk ik. Gelukkig verdwijnt het snel weer, wrijft ze lief over mijn hand en gaan we weer lachend verder. Maar achter haar lach verschuilt toch veel pijn en verdriet. Wat is dit meisje vroeg volwassen geworden door alles”, schrijft Verhoeven.

Strand

Op de weg terug naar het ziekenhuis rijden ze stiekem nog even naar het strand. Als haar bedje daarna weer wordt geparkeerd in haar kamer, willen de twee medewerkers van de stichting haar eigenlijk niet achterlaten. ,,Ik wil helemaal niet weg. Ik wil je meenemen. Ik wil je nog veel meer laten zien. Ik wil niet dat je hier bent. Kippenvel, boosheid en blijdschap rillen over mijn armen. We moeten toch echt weg nu! Dag lief wonder meisje. Bedankt voor vandaag. Wat een eer dat ik jou mocht ontmoeten. Wat een wijze lessen mocht ik van jou leren vandaag. Je bent het sterkste meisje dat ik ken. Het dapperste en mooiste strijdertje dat ik ken.”

Volledig scherm
© Privéfoto

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Welke toekomst zie jij voor de koopavond in Dordrecht?

  • Koopavond zoals nu, op donderdagavond tot 21.00 uur (11%)
  • Koopavond op vrijdag tot 21.00 uur (42%)
  • Donderdag, vrijdag en zaterdag iets langer open, maar niet tot 21.00 uur (23%)
  • Schaf de koopavond lekker af (24%)
1962 stemmen