Volledig scherm
Qbuzz past routes aan, er komen haltes bij en op verschillende buslijnen worden tijden aangepast. © Peter Koster

Andere vertrektijden en extra haltes: Qbuzz past de dienstregeling aan

Vervoerder Qbuzz past de dienstregeling over een maand flink aan. Op verscheidene buslijnen worden de tijden aangepast zodat de aankomst op Dordrecht Centraal beter aansluit op de treinverbinding naar Rotterdam. Ook volgen er aanpassingen in routes en er komen haltes bij.

Met de wijzigingen, die op 15 december ingaan en maandag door Qbuzz wereldkundig werden gemaakt, komt de vervoersmaatschappij naar eigen zeggen tegemoet aan enkele heikele punten waarover reizigers het afgelopen jaar geregeld hun beklag deden. Qbuzz nam het vervoer een jaar geleden over van Arriva.

Voor lijn 2 in Zwijndrecht betekent de nieuwe dienstregeling dat hier nieuwe haltes komen op de Ambachtsezoom en Surinamestraat. Vanuit de wijk Nederhoven zijn voortaan het ziekenhuis en het bedrijventerrein Ambachtsezoom rechtstreeks bereikbaar. Verder stopt de bus voortaan op de Reeweg aan beide kanten, zodat reizigers niet meer met gevaar voor eigen leven hoeven over te steken op R-net 488 richting Rotterdam.

Aangepaste vertrektijden

In Dordrecht zijn er veranderingen op de lijnen 3 en 7 (andere vertrektijden in de ochtend met oog op betere overstap op de trein naar Rotterdam) en lijn 4 (aangepaste route op de Staart). Op lijn 5 worden de vertrektijden ook aangepast met het oog op de aankomst bij Dordrecht Centraal én komt er in de ochtendspits een extra busrit vanaf het station op Stadspolders. Tijdens de busrit van nu is het vaak druk én de treinen puilen ook vaak uit. Ondanks overleg met de provincie is er nog geen knoop doorgehakt over meer of langere treinen.

De tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Treinen puilen vaak uit tijdens de ochtendspits. © Paul Suijkerbuijk

Voor Nieuw-Lekkerland betekent het vervoersplan van 2020 goed nieuws. Buslijn 93 gaat voortaan ook via het westen van het dorp naar Dordrecht. ,,Zowel reizigers als de gemeente Molenlanden hebben aangegeven de directe verbinding tussen Dordrecht en de westkant van Nieuw-Lekkerland graag hersteld te zien’’, aldus woordvoerder Gea de Rie.

Extra bushalte 

De nieuwe dienstregeling van Qbuzz voorziet vanaf april ook in een extra bushalte op lijn 4 in Dordrecht. Die rijdt dan door tot en met het recreatiestrand ter hoogte van Sterrenwacht Mercurius.

Momenteel rijdt lijn 4 in de periode van april tot en met oktober, in de weekeinden en alle dagen gedurende de zomervakantie, door tot en met de eindhalte bij het bezoekerscentrum. ,,De afstand tot het veer is dan nog 1100 meter’’, duidt woordvoerder Gea de Rie. ,,Met gemeente en beheersorganisatie zijn we in gesprek om een extra halte in gebruik te nemen. Zonder extra kosten kunnen wij dit gebied dan nog beter bedienen.’’

Nachtbus

Ook voor stappers is de nieuwe dienstregeling van de vervoerder goed nieuws. Vanaf 15 december wordt de nachtbus van lijn 891 van Rotterdam naar Hardinxveld-Giessendam –die ook stopt in Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht – verlengd tot en met Gorinchem. Een logische keuze, aldus De Rie. ,,De treinverbinding op de MerwedeLingelijn tussen Dordrecht en Gorinchem loopt in de avonduren van het weekend ook goed. Dus we weten dat er vraag naar is.’’

Alle veranderingen zijn te vinden op de website van Qbuzz

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht