Volledig scherm
Camping De Put in Ottoland © Danielle Moeliker

‘Arbeidsmigranten op camping Ottoland’

Camping De Put in Ottoland wordt mogelijk een verblijfslocatie voor arbeidsmigranten. De eigenaar van de camping heeft daartoe een verzoek ingediend bij de gemeente Molenwaard.

Op De Put, gelegen langs de N214 en de velden van voetbalclub VVAC, zijn maximaal 290 standplaatsen toegestaan. De eigenaar wil de camping in fases geschikt maken voor zogenoemde ‘tijdelijke huisvesting’. Arbeidsmigranten zouden er dan drie tot en met zes maanden aan één stuk mogen verblijven.

Het college van Molenwaard stelt ‘positief kritisch’ te staan tegenover het voorstel. Voordat een definitief standpunt wordt ingenomen, wil het college wel aanvullende informatie over de openbare orde, veiligheid en woonkwaliteit. Ook stelt het voor in januari een gespreksavond houden voor belanghebbenden en betrokkenen.

Nieuwe gemeente

Het plan wordt volgend jaar besproken in de nieuwe gemeenteraad van Molenlanden, die uiteindelijk een besluit moet nemen. De gemeente Molenlanden ontstaat op 1 januari door een fusie van buurgemeenten Molenwaard en Giessenlanden. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenwaard en omstreken? Schrijf je hier in!
Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Giessenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht