De verdachte haalde de pinpassen op bij talloze bejaarde slachtoffers die in de val trapten. Als hij aanbelde, zaten de ouderen -van 79 tot 89 jaar- nog aan de telefoon met de zogenaamde bankmedewerker.
Volledig scherm
PREMIUM
De verdachte haalde de pinpassen op bij talloze bejaarde slachtoffers die in de val trapten. Als hij aanbelde, zaten de ouderen -van 79 tot 89 jaar- nog aan de telefoon met de zogenaamde bankmedewerker. © Dreamstime

Ashwin Z. (20) plukte negen hoogbejaarden kaal: ‘Ik had soms wel medelijden, maar ik stopte niet’

Op ‘genadeloze wijze’ beroofde Ashwin Z. (20) uit het Rotterdamse Hoogvliet eind vorig jaar negen hoogbejaarden. Het jongste slachtoffer uit Dordrecht was 79, de oudste uit Spijkenisse bijna 90. Met een vriend maakte Z. ruim 30.000 euro buit. ,,Ik ben al mijn spaargeld kwijt’’, aldus een kaalgeplukte senior.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

 1. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging

 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta haalt uit tegen Vitesse en houdt Europees voetbal in vizier

  22:15

Dordrecht