Volledig scherm
Fotomontage AD. © Pro Shots

ASWH krijgt Spakenburg in verlenging er toch onder

UpdateASWH heeft na een krankzinnige bekeravond de laatste zestien van het nationale bekertoernooi behaald. Vlak voor tijd verdampte een 2-0 voorsprong, maar in de verlenging kreeg de formatie van Jack van den Berg Spakenburg toch op de knieën: 2-3.

Zo dichtbij en toch zo veraf leek het na de officiële speeltijd. ASWH had het ticket voor een memorabele entree tot de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker al met negen vingers en een kootje vast. De laatste minuut van de blessuretijd liep al op De Westmaat, waar de Ambachters een 1-2 voorsprong over de streep trachtten te trekken. Nog één vrije trap overleven leek het devies, toen zelfs doelman Theo Timmermans ten aanval trok.

Nog één keer alle zeilen bijzetten en bekerkwalificatie afdwingen. Het ging toch fout voor de Ambachters. Aanvoerder Danny van de Meiracker knikte de 2-2 achter doelman Marvin Nootenboom, die besloot te blijven staan bij de vrije trap en kansloos was op de krachtige kopstoot. En werd alsnog een verlenging noodzakelijk.

Fraaie bekercampagne
Een vervolg van de fraaie bekercampagne, begonnen tegen zondaghoofklasser Chevremont, succesvol vervolgd bij zaterdaghoofdklasser RVVH in het tweede voorrondeduel en in het hoofdtoernooi verder kleur gegeven met een overmeestering van tweededivisionist De Treffers in Groesbeek, was bijna tastbaar geweest. Na een uur had een comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord gestaan.

Spakenburg, in competitieverband in de tweede divisie nog nadrukkelijk zoekende, had al vroeg in de wedstrijd met defensieve zorgen te maken gekregen. Bij de thuisploeg viel Veerkamp al vroeg geblesseerd uit en moest  Ismo Vorstermans - die in het eredivisiejaar van FC Dordrecht korte tijd deel uitmaakte van de Dordtse selectie en scoorde tegen Excelsior - vroeg invallen. Ook Tim Sanders verdween geblesseerd uit het hart van de defensie van de 'blauwen', die kwetsbaar bleken. Robbert Olijfveld toonde dat extra aan door hard toe te slaan uit een prima uitgevoerde Ambachtse tegenstoot.

Het werd nog mooier voor de bezoekers, via hét moment van voormalig Spakenburg-aanvaller Peter de Lange. Twee jaar vertoefde de aanvaller op De Westmaat voor zijn komst naar ASWH, de club die hij een geweldige dienst bewees door met een fraaie actie en afronding de 0-2 binnen te schieten.

Springplank
Het leek de springplank naar de laatste zestien, maar in de slotfase werd nog alles anderfs. Met nog ruim een kwartier te gaan viel dan toch de 'aansluiter', waar Spakenburg met spierballenvoetbal naar op zoek was gegaan zonder heel veel te creëren. De tot dan toe onkreukbare doelman Marvin Nootenboom, die in cupverband Stef Doedée weer mocht aflossen, blunderde door de bal los te laten en Olivier Pilon was er als de kippen bij om te profiteren.

Nootenboom verrichtte een heldendaad door Niels Buijtenhuis met de voet van de gelijkmaker af te houden, maar moest dus toch passen in blessuretijd toen Van de Meiracker zijn eerste grote daad van betekenis afleverde. Het momentum leek bij Spakenburg te liggen, maar in de eerste verlenging bleef het bij een carambole op de lat van invaller Kees Pier Tol. Meteen na de kantwissel sloeg Peter Verhoeve keihard toe voor ASWH en werd het weer overleven. En dit keer met succes.

Opstelling ASWH: Nootenboom; Almeida, Husen, Verhoeve, Van de Werp; Van den Bosch, Bosscha, Slotboom  (84. Tieleman), Van Driel; De Lange, Olijfveld (90. Deprez).

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Staat u achter de onderwijsstaking?

Staat u achter de onderwijsstaking?

  • Ja, er moet meer geïnvesteerd worden in het onderwijs. (49%)
  • Nee, hun punt is duidelijk en een staking stelt ouders voor problemen. (51%)
1535 stemmen