Volledig scherm
© Ilse van Driel

ASz voor het vijfde jaar bij beste ziekenhuizen

Ziekenhuis Top 100Het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht behoort opnieuw tot de tien beste ziekenhuizen van het land. Het staat net als vorig jaar op plek 10 in de AD Ziekenhuis Top 100.

Het ziekenhuis stond in 2013 en 2014  bovenaan de ranglijst. Winnaar dit jaar is het Rivas Beatrixziekenhuis, dat nauw samenwerkt met Albert Schweitzer.

Het ASz laat op weinig van de 38 beoordeelde elementen punten liggen en scoort zoals de overige ziekenhuizen in de top 10 over de hele linie goed. Wel zijn er verbeteringen mogelijk bij borstkankeroperaties en de aanpak van  ondervoeding.

Volledig scherm
© ASz

Medicijngebruik
Het Albert Schweitzer is up-to-date met de controle en registratie van medicijngebruik van patiënten. Veel ziekenhuizen laten op dit nieuwe thema nog punten liggen. Ze registreren en controleren onvoldoende welke medicijnen door kinderen en senioren worden gebruikt. Dat kan leiden tot problemen omdat medicijnen op elkaar inwerken.

Het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem, de winnaar van dit jaar, stond vorig jaar op plek 2. Een voorgenomen fusie tussen Beatrix en Albert Schweitzer werd dit jaar door de rechter tegengehouden.

De AD Ziekenhuis top 100 maakt gebruik van gegevens over 2015 van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland, die ziekenhuizen verplicht moeten aanleveren. Ziekenhuizen zijn beoordeeld op 38 verschillende aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, operatiekwaliteit en de kwaliteit van de verpleging.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen