Volledig scherm
Automobilisten racen met dure wagens op A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. © Politie Drechtsteden Buiten

Automobilisten krijgen boetes na racen op A16 met Ferrari, Lamborghini, Porsche en Mercedes

De politie is zaterdagavond afgegaan op een melding van straatracers op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Met meerdere auto's die aangetroffen werden, bleek iets mis te zijn waarvoor de bestuurders werden bekeurd, maar voor het racen konden ze niet worden gepakt.

De melding kwam rond 19.10 uur binnen, schrijft de politie op social media. Meerdere voertuigen die over de A16 zouden hebben geracet, stonden nu geparkeerd op het terrein van het BP tankstation bij de Sandelingen-West bij Hendrik-Ido-Ambacht. Volgens de melder zou het racen hebben bestaan uit hard rijden over de vluchtstrook en het maken van een kickdown midden op de snelweg. Een handeling waarbij het gaspedaal plat wordt ingetrapt waardoor de automaat terugschakelt om zo snel mogelijk hoger in snelheid te kunnen.

De politie trof automobilisten aan met een Ferrari, Lamborghini, Mercedes en een Porsche. De bestuurders vertelden dat ze onderweg waren naar het liefdadigheidsevenement Woman United in Breda en gaven toe dat ze sportief gereden hadden, maar dat er van over de vluchtstrook rijden geen sprake was. De agenten konden hiervoor geen proces verbaal geven omdat ze de daad zelf niet hebben geconstateerd. 

Toch boetes

Toch schreven de agenten wel wat boetes uit. De handelaarsplaten van de Mercedes bleken niet meer geldig te zijn: 380 euro. De kentekenplaat van de Ferrari betrof een sticker: 140 euro. De Lamborghini had Duitse export-kentekenplaten en mocht in Nederland niet rijden. 

De Lamborghini en de Mercedes mochten niet verder rijden. De bestuurders hebben hiervoor een auto-ambulance geregeld.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht