Volledig scherm
De derde etappe van de Dordtse avondvierdaagse van 2018 ging onder meer over de Wantijdijk © m

Avondvierdaagsen Dordrecht en Ambacht afgelast vanwege verwacht onweer

updateDe avondvierdaagse Dordrecht die vanavond van start zou gaan is afgelast. De organisatie durft het evenement vanwege het verwachte onweer niet door te laten gaan.

Dit meldt de Dordtse wandelvereniging Willen is Kunnen. ,,We houden al de hele dag de weerberichten en buienradar in de gaten. Als er nu alleen maar regen zou zijn, zou het wel door kunnen gaan. Maar er wordt ook hagel en onweer voorspeld. Precies tussen 18.00 en 19.00 uur vanavond, als we met de kinderen over de Wantijdijk lopen. Het is heel jammer, maar we nemen gewoon het risico niet”, zegt secretaris Ernst Sontag. 

Overleg

,,We hebben de vierdaagse afgelast in overleg met het evenementenbureau, de politie en de gemeente. Die adviseerden ons ook het evenement vanavond niet door te laten gaan.” 

Ook de avondvierdaagse van Hendrik-Ido-Ambacht gaat niet door vanwege de slechte weersvoorspellingen. De organisatie van die vierdaagse, die maandag begon, meldt dat de wandelaars woensdag gewoon weer van start kunnen. 

Ook in Dordrecht willen ze morgen wel gaan lopen. ,,Natuurlijk gaan we morgen gewoon aan de slag. Het gaat om het onweer: dat is gewoon gevaarlijk”, zegt Sontag.

‘Veiligheid voor alles’

,,Erg jammer voor de organisatie en alle deelnemers dat de avondvierdaagse vanavond niet doorgaat in verband met het verwachte noodweer. Veiligheid gaat echter voor alles. Hopelijk wordt het de komende dagen beter”, twittert de Dordtse burgemeester Wouter Kolff. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht