Babynieuws op de Stadsboerderij: Babe bevallen van vijf gezonde biggetjes

VideoOp de Stadsboerderij van Duurzaamheidscentrum Weizigt zijn afgelopen week vijf kerngezonde biggetjes geboren. Moeder Babe zette vier beertjes (mannetjes) en een zeugje (vrouwtje) op de wereld.

,,Het gaat super met ze. Iedere dag houden we in de gaten of ze goed drinken. We merken dat ze nu al in alles hun moeder beginnen na te doen. Ze worden zelfs al zindelijk’’, vertelt verzorger Alex Teuteberg enthousiast.

Het was de eerste leg van moeder Babe, een Kune kune varken. Dat kan in veel gevallen extra problemen opleveren bij de bevalling, maar die verliep volgens Alex uitstekend. ,,We hebben er tijdens de zwangerschap goed op gelet dat Babe goed op gewicht bleef: niet te mager, maar ook niet te dik. De biggen worden anders te groot en te zwaar om moeiteloos ter wereld te komen.’’

Kraamvisite 

Als de biggen ouder zijn, worden ze ondergebracht op andere boerderijen. Voor zoveel grote biggen, naast de twee varkens die de Stadsboerderij al heeft, is geen plek. Tot die tijd kunnen bezoekers op kraamvisite komen. Weizigt is van 09.00 tot 17.00 uur open.

Volledig scherm
Duurzaamheidscentrum Weizigt heeft er vijf Kune Kune biggetjes bij. © Ilse van Driel

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Moet Dordrecht partnerstad worden voor de tweede etappe van de Tour de France?

Moet Dordrecht partnerstad worden voor de tweede etappe van de Tour de France?

  • Een goed idee, Dordrecht is daar de perfecte locatie voor (22%)
  • Ja, zo'n evenement is goed voor de stad (28%)
  • Nee, dat kost toch alleen maar geld (37%)
  • Nee, dat interesseert me niets (13%)
1023 stemmen