Babynieuws op de Stadsboerderij: Babe bevallen van vijf gezonde biggetjes

VideoOp de Stadsboerderij van Duurzaamheidscentrum Weizigt zijn afgelopen week vijf kerngezonde biggetjes geboren. Moeder Babe zette vier beertjes (mannetjes) en een zeugje (vrouwtje) op de wereld.

,,Het gaat super met ze. Iedere dag houden we in de gaten of ze goed drinken. We merken dat ze nu al in alles hun moeder beginnen na te doen. Ze worden zelfs al zindelijk’’, vertelt verzorger Alex Teuteberg enthousiast.

Het was de eerste leg van moeder Babe, een Kune kune varken. Dat kan in veel gevallen extra problemen opleveren bij de bevalling, maar die verliep volgens Alex uitstekend. ,,We hebben er tijdens de zwangerschap goed op gelet dat Babe goed op gewicht bleef: niet te mager, maar ook niet te dik. De biggen worden anders te groot en te zwaar om moeiteloos ter wereld te komen.’’

Kraamvisite 

Als de biggen ouder zijn, worden ze ondergebracht op andere boerderijen. Voor zoveel grote biggen, naast de twee varkens die de Stadsboerderij al heeft, is geen plek. Tot die tijd kunnen bezoekers op kraamvisite komen. Weizigt is van 09.00 tot 17.00 uur open.

Volledig scherm
Duurzaamheidscentrum Weizigt heeft er vijf Kune Kune biggetjes bij. © Ilse van Driel

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Afval op straat gooien moet in Dordrecht strenger worden aangepakt door veel meer boetes uit te delen

  • Eens, hard optreden is de enige manier om dat zwerfvuil te voorkomen (84%)
  • Oneens, de pakkans is te klein en inzetten op meer bewustwording heeft meer effect (14%)
  • Geen mening (1%)
2880 stemmen