Volledig scherm
Archiefbeeld van een obstacle run elders, ter illustratie. © Vakfoto Van Der Beek

Baggerfestival in Sliedrecht krijgt Obstacle Run

Het Baggerfestival heeft haar eerste activiteit bekendgemaakt: een Obstacle Run dwars door Sliedrecht. Onder meer het gemeentehuis en de haven maken onderdeel uit van het parcours. ,,Dwars door het gemeentehuis, zwemmen in de haven. Het wordt echt een leuk spektakel’’, zegt voorzitter van de organisatie van het festival, Adrie Stuij.

De Obstacle Run, die op zaterdag 29 juni plaatsvindt, heeft een parcours van ongeveer een kilometer. De start is in de Merwedestraat en de renners moeten vervolgens over het pleintje en de muur bij De Handpalm naar het gemeentehuis en dan via het terrein van Van Vliet aan de Industrieweg de Haven in. ,,Na een klein stukje zwemmen en de steiger van de Watersport Vereniging komt de finish in zicht’’, zegt voorzitter Adrie Stuij. Sliedrechtse durfals hebben zo‘n vijftien hindernissen te nemen, die namen dragen als Balance Challenge, Fishermanroof, Tyre Field en de Schotse wand. ,,Vanzelfsprekend krijgt ook het element bagger een plek in het programma’’, zegt Stuij.

Het parcours is volgens de organisatie geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar die in het bezit zijn van een zwemdiploma. ‘Het doel is niet om een toptijd neer te zetten, maar om elkaar te helpen de hindernissen te trotseren.’ Meedoen gaat waarschijnlijk ongeveer vijf euro kosten, meldt Stuij.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
De jachthaven van Sliedrecht maakt onderdeel uit van de Obstacle Run in Sliedrecht. © Baggerfestival

Aantrekkelijk

,,We hebben lang nagedacht over hoe we het centrale punt van het Baggerfestival - Het Langeveldplein en het jachthavengebied - nóg aantrekkelijker kunnen maken. Dit is hoe dat kan’’, zegt Stuij, op de vraag hoe ze op het idee zijn gekomen om een obstakelrun door Sliedrecht te organiseren.

De organisatie van de Run is in handen van een professionele en ervaren partij. ,,Veiligheid staat daarbij voorop’’, zegt Stuij. Hiervoor zijn ze ook nog op zoek naar vrijwilligers, die bij de obstakels toezicht houden. 

Baggerfestival

De dertiende editie van het Baggerfestival is dit jaar van 27 tot en met 30 juni. Het tweedaagse Sliedrechtse festival werd voor het eerst gehouden in 1990 om vervolgens om het jaar terug te keren. Na de tiende editie in 2008 was het over en sluiten voor het Baggerfestival, vanwege teruglopende sponsorinkomsten en een frauderend bestuurslid. Na een afwezigheid van zeven jaar keerde het festival toch weer terug in 2015.

De inschrijving gaat binnenkort van start en kan via baggerfestival.nl

Volledig scherm
Het gemeentehuis van Sliedrecht maakt onderdeel uit van de Obstacle Run in Sliedrecht. © Baggerfestival
Volledig scherm
Het parkeerdek van het gemeentehuis in Sliedrecht maakt onderdeel uit van de Obstacle Run in Sliedrecht. © Baggerfestival
Volledig scherm
De Handpalm in Sliedrecht maakt onderdeel uit van de Obstacle Run in Sliedrecht. © Baggerfestival

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen