Volledig scherm
Drukte tijdens de vorige editie van het Baggerfestival. © Richard van Hoek Fotografie

Baggerfestival keert ook in 2019 terug

Het Sliedrechtse Baggerfestival wordt ook in 2019 weer georganiseerd. Dat heeft het bestuur van het festival deze week bekendgemaakt.

,,Het Baggerfestival is natuurlijk wel een dingetje hier in het dorp'', zegt Rick van de Weg.

De organisatie denkt al voorzichtig na over de nieuwe editie. ,,Het festival is natuurlijk altijd in het laatste weekeinde van juni. Zodra het september is komen we bij elkaar om te evalueren en alvast te praten over de nieuwe plannen.''

Quote

Het Baggerfes­ti­val is natuurlijk wel een dingetje hier in het dorp

Rick van de Weg

Volgens de pr-man blijft het festival in 2019 in hoofdlijnen hetzelfde. ,,Maar er gaan zeker ook dingen veranderen'', verklapt hij alvast. Zo wil de organisatie de festiviteiten meer concentreren rondom de haven van het dorp. ,,De afgelopen twee edities hebben we het festival meer doorgetrokken, maar het lijkt ons leuker en gezelliger als we de afstand niet te groot maken'', zegt Van de Weg.

Het tweedaagse festival werd voor het eerst gehouden in 1990 om vervolgens om het jaar terug te keren. Na de tiende editie in 2008 was het over en sluiten voor het Baggerfestival, vanwege teruglopende sponsorinkomsten en een frauderend bestuurslid. Na een afwezigheid van zeven jaar keerde het festival toch weer terug in 2015.

Goed doel

Tijdens het bekendmaken van de nieuwe editie van het festival werd ook een donatie gedaan aan de Sliedrechtse School Bleyburgh. Directeur Ton Munnik mocht een cheque van 15.000 euro in ontvangst nemen. Van de Weg: ,,We hebben ooit een belofte gedaan. Als we meer ophalen dan het festival kost, doneren we dat bedrag aan een goed doel.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in

In samenwerking met indebuurt Dordrecht