Volledig scherm
Harold Hoornweg. © Persburo Busink

Bekend FC Dordrecht-supporter Harold Hoornweg overleden

Supporters van FC Dordrecht kunnen donderdagavond in het supportershome het condoleanceregister voor Harold Hoornweg ondertekenen.

Die trouwe supporter van de club overleed deze week op 41-jarige leeftijd aan een hartstilstand. De aanhangers van de club kenden de veertiger vooral van zijn vrijwilligerswerk voor de kidsclub. Zo liep hij jarenlang rond wedstrijden van de club langs het veld als mascotte Sjakie, maar ook bij evenementen als de avondvierdaagse hees hij zich geregeld in dat pak.

Ook bij het zogeheten Lammetjeskamp van de juniorenclub was hij steevast één van de vrijwilligers. ‘Niets was hem te gek of teveel gevraagd’, schrijft de Supportersvereniging op Facebook.

Sinterklaas

Daarnaast kroop hij vele jaren achtereen in de huid van Sinterklaas bij de club, maar ook ging hij langs gezinnen in de stad rond 5 december. De Dordtse Sinterklaascentrale heeft vanwege het overlijden alle boekingen afgeblazen.

Het sfeerteam van de club doet op Facebook een oproep aan supporters om geld over te maken voor ‘een prachtig afscheid’.

Het condoleanceregister kan donderdagavond vanaf 20.00 uur getekend worden. Dat zal nadien worden overhandigd aan de nabestaanden. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

  • Ja, koopavond op donderdag heeft zijn langste tijd gehad (87%)
  • Nee, houd de koopavond gewoon op donderdag (13%)
786 stemmen