Volledig scherm
Alblasserdam wil dat jongeren ‘moneyfit’ worden. © Shutterstock

Ben jij ‘moneyfit’? Alblasserdam start campagne

Steeds meer jongeren tussen 15 en 25 jaar hebben schulden en vinden bovendien moeilijk de weg naar hulp bij financiële problemen. Deze landelijke trend geldt ook voor Alblasserdam. SchuldHulpMaatje, jongerenwerk Jeugd-Punt en de gemeente Alblasserdam starten daarom de campagne Moneyfit.

Vanaf 18 jaar zijn jongeren zelf verantwoordelijk voor hun financiële zaken. De organisatoren willen jongeren aan het denken zetten over financiële kwesties. Dit gebeurt bijvoorbeeld door hen via de website dilemma's voor te schotelen zoals: een jaar lang rood staan op de bank of vijf maanden wachten op je nieuwe iPhone? 

De site staat verder vol nuttige tips, testjes en verhalen van jongeren over geld verdienen, geld besparen, studeren, wonen en werken. Bovendien biedt de site informatie over financiële ondersteuning bij deelname aan sport voor lage inkomens en een checklist voor wat er op jongeren afkomt als ze 18 jaar worden.

Jongerenwerkers van Jeugd-Punt gaan in mei en juni ook persoonlijk in gesprek met jongeren over het thema geld. Op de plekken waar jongeren samenkomen, houden ze deze en volgende maand groepsgesprekken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alblasserdam en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht