Volledig scherm
Na een achtervolging over de A16 heeft de politie donderdag in Zwijndrecht een 16-jarige jongen uit Den Haag opgepakt. Ook de 18-jarige bijrijder uit Den Haag is aangehouden. © Team Verkeer Rotterdam

Bestuurder (16) van gestolen auto aangehouden na levensgevaarlijke achtervolging over A16

Na een achtervolging over de A16 heeft de politie donderdag een 16-jarige jongen uit Den Haag opgepakt. Ook de 18-jarige bijrijder uit Den Haag is aangehouden.

De politie zette de achtervolging in op de twee jongens die in een gestolen auto over de A16 in de richting van Rotterdam reden. In Zwijndrecht haalde de 16-jarige bestuurder volgens de politie levensgevaarlijke capriolen uit. ,,Denk dan aan gevaarlijk rijgedrag, andere weggebruikers in gevaar brengen en door rood rijden’’, vertelt politiewoordvoerder Wessel Stolle.

De agenten waren genoodzaakt om de auto geforceerd te laten stoppen om erger te voorkomen. ,,De wagen van de politie heeft de gestolen auto een tik gegeven en daarmee tot stilstand gebracht. Niemand raakte gewond’’, vertelt Stolle. Alleen de Audi (van de politie, red.) en de andere auto liepen blikschade op.

Waarom rammen met Audi?

Op social media vinden enkele mensen het zonde dat de politieauto beschadigd is geraakt bij de geforceerde stop van de gestolen auto. ,,Hoe mooi ze ook zijn, het is en blijft een werkpaard’’, reageert de politie.

,,Misschien een rare vraag.. Als je dan toch een auto in zo’n vluchtwagen moet boren en het is een langzamere auto.. Waarom dan een peperdure Audi er in rijden in plaats van de goedkopere noodhulpvoertuigen?’’, vraagt iemand zich af. ,,Omdat het plannen van een geforceerde stop veelal niet mogelijk is. De Audi accelereert sneller, waardoor het vaak het eerste voertuig achter de verdachte. Een wissel duurt simpelweg te lang of is niet mogelijk’’, besluit de politie.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen