Volledig scherm
© AD

Bewoners Kinderdijk vangen 51 gestrande Franse kinderen op

Kinderdijk heeft zich gisteravond van zijn meest gastvrije kant laten zien, toen 51 scholieren uit Frankrijk in het dorp strandden na buspech.

Na een bezoek aan de beroemde molens kwam de bus in de problemen waardoor de groep van 51 kinderen en 4 begeleiders niet terug kon naar het hotel in Den Haag. Het echtpaar Mathijs en Jacqueline van Rijswijk trok zich het lot van de kinderen  - die langs de kant van de weg stonden te wachten - aan.  Het stel bracht op de snikhete dag geregeld water naar de groep.

Toen na uren wachten gisteravond laat de wagen nog steeds niet aan de praat te krijgen was, besloot het echtpaar de woonkamer van hun dijkhuisje zo goed als leeg te ruimen, om plaats te maken voor zoveel mogelijk kinderen. Zo'n 40 brachten er de nacht door bij het stel. Anderen sliepen in de bus. 

De volgende ochtend werd de bakker opgetrommeld. Hij bracht vervolgens twee kratten brood en krentenbollen. Inmiddels zijn de kinderen in een nieuwe bus op weg naar het hotel in Den Haag, daarna wordt de reis vervolgd naar Normandië. 

Volledig scherm
Kinderdijk buspech scholieren frankrijk jacqueline mathijs van rijswijk © AD

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Wat denk jij, gaat het Kees deze keer écht lukken om te stoppen met roken?

Wat denk jij, gaat het Kees deze keer écht lukken om te stoppen met roken?

  • Ja, ik heb alle vertrouwen in Kees! (31%)
  • Nee, hij zwicht uiteindelijk tóch weer voor die sigaret (69%)
3082 stemmen