Volledig scherm
De werkgroep wil onder meer een schoolzone bij het Insulacollege. © AD

Bewoners maken zelf een plan voor een veiligere Bankastraat

Bewoners van de Bankastraat in Dordrecht hebben een plan om de veiligheid van hun straat te verhogen. De werkgroep haalt handtekeningen op, zodat het plan aan de burgemeester voorgelegd kan worden als burgerinitiatief.

In hun plan, dat ongeveer acht ton kost, vragen ze de gemeente om de Bankastraat te versmallen tot een kleine 5 meter breed en van de gehele straat een 30- kilometerzone te maken. Zo wordt de weg 'zelfhandhavend'. Ook willen ze dat bij het Insula College een schoolzone wordt aangebracht. Verder moeten groenstroken de waterberging verbeteren en zorgen voor een prettige straat.

Volgens de werkgroep wordt met deze maatregelen de gemiddelde snelheid van het verkeer omlaag gebracht. Ook zal het sluipverkeer verminderen en wordt de veiligheid van fietsers verbeterd. Om geld te besparen, spelen de plannen in op lopende projecten, zoals de herriolering van de Indische Buurt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Wie is insulinekiller Rahiied A.? Een jongeman met een verscheurde jeugd en PTSS

    Wie is insuli­nekil­ler Rahiied A.? Een jongeman met een verscheur­de jeugd en PTSS

    ‘Insulinekiller’ Rahiied A. moet langdurig tbs met dwangverpleging krijgen opgelegd. Dat stellen psychiaters die hem hebben onderzocht. Het injecteren van slachtoffers kan hem slechts in sterk verminderde mate worden toegerekend, vinden zij. De verdachte lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis en is zwakbegaafd. Zijn totaal ontwrichte jeugd is volgens de onderzoekers van cruciale invloed op zijn daden.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht