De oude laagbouwwoningen aan de Muys van Holystraat en de Singel kijken straks uit op drie woontorens op de plek van de huidige kantoren.
Volledig scherm
PREMIUM
De oude laagbouwwoningen aan de Muys van Holystraat en de Singel kijken straks uit op drie woontorens op de plek van de huidige kantoren. © Rinie Boon

Bewoners zijn tegen nieuwbouwplannen: ‘Er staan straks toch 3 hoge woontorens voor je deur’

Bewoners van de Singel en de Muys van Holystraat in Dordrecht vrezen voor drie hoge woontorens op de plek van leegstaande kantoren aan het Beverwijcksplein.

Ze zijn bang voor schaduw, inkijk, verlies van groen en toenemende parkeeroverlast. Daarnaast vrezen ze schade aan hun woningen tijdens de bouw en toenemende verkeersdrukte als de doodlopende straat een doorgaande weg zou worden.

  1. ‘Zeer verontrustend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’
    PREMIUM

    ‘Zeer verontrus­tend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’

    Nog maar 13 jaar en bijna een moord op zijn geweten. Bijna, want hulpverleners duwen de slagader in het bovenbeen van het drie jaar oudere slachtoffer uit Alblasserdam dicht en redden daarmee zijn leven. Zeven keer steekt de scholier met een keukenmes in op zijn rivaal. ‘Poging tot doodslag’, stelt de rechtbank. Die legt de knaap een celstraf op van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Als de straf er op zit moet de jongen in behandeling.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht