Volledig scherm
© ANP

Bijeenkomst over DuPont/Chemours Dordrecht

Live via TwitterVanavond organiseren de provincie Zuid-Holland en de gemeente Dordrecht in het Dordtse Postillionhotel een informatiebijeenkomst over de uitkomsten van het RIVM-onderzoek naar de gezondheidseffecten van de uitstoot door Chemours/Dupont. Verslagevers Ingrid de Groot en Albert Sok doen verslag via Twitter.

Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar de concentratie PFOA (perfluoroctaanzuur) in de lucht en het water in de Drechtsteden en heeft op basis daarvan een inschatting gemaakt van de gezondheidseffecten. PFOA is door DuPont (nu Chemours) tot 2012 gebruikt voor de fabricage van Teflon. Het PDF-bestandonderzoek van het RIVM is donderdag 24 maart gepubliceerd.

Naast een presentatie van het onderzoek door het RIVM, zijn vertegenwoordigers van verschillende betrokken overheden en organisaties zoals de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht, provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat, Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ, Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid en drinkwaterbedrijven Evides en Oasen aanwezig om vragen te beantwoorden.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht