Volledig scherm
PREMIUM
Studenten van het Da Vinci College gingen samen met docent koken Gert Zaat aan de slag met insecten. ,,Van experimenteren wordt elke kok enthousiast. © Rinie Boon

Bitterbal van meelwormen vies? Helemaal niet, vinden deze Dordtse koks in spe

Een sprinkhaan gedipt in chocolade en zeezout. Een bitterbal van meelwormen. Vies? De koks in spe van het Da Vinci College in Dordrecht vinden dat echt niet.

Docent Gert Zaat toont de insecten die door de studenten achter hem bereid worden. ,,Dit is helemaal niet eng of raar, maar juist goed voor het milieu en het klimaat’’, zegt Marnix (18), terwijl hij een handje kleine meelwormen door de ragout mengt. Even later draait hij er bitterballen van die in de frituur gaan. ,,Bovendien is het super goede voeding met veel eiwitten. Ik denk dat insecten als voedsel in de toekomst steeds belangrijker worden.’’ 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Prima als de maximale snelheid op de N3 wordt verlaagd naar 80

  • Mee eens (53%)
  • Niet mee eens (47%)
2253 stemmen