Volledig scherm
De brandweer rukte uit voor ingeslagen bliksem bij een woning. © FotoBusink

Bliksem slaat in woningen in Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam

UPDATEBij twee woningen aan de Stellingmolen in Papendrecht is woensdagochtend bliksem ingeslagen. Bij de inslag is geen brand ontstaan. Zo meldt de brandweer. Ook op andere plekken in de regio zorgde onweer voor problemen. 

Rond 09.15 uur sloeg de bliksem in bij de woningen aan de  Papendrechtse Stellingmolen. Omwonenden zouden een harde klap hebben gehoord. De brandweer rukte met twee voertuigen uit.  De woningcoöperatie komt ter plaatse en wikkelt het samen met Stedin af. 

Ook in Hardinxveld-Giessendam was het vanmorgen raak. De bliksem sloeg daar in op twee naast elkaar gelegen huizen. Volgens de brandweer heeft dit niet geleid tot brand, wel was er rookontwikkeling op de benedenverdieping. Het huis is geventileerd en de bewoners konden er snel weer in.

Een boom op de Dubbelsteijnlaan-Oost in Dordrecht heeft het loodje gelegd tijdens de onweersbui. Door de blikseminslag raakte de boom zo beschadigd dat deze voor de veiligheid direct gekapt moest worden, zo meldt wijkagent Theo Anröchte op Twitter.

Volledig scherm
Op het punt van het dak is de schade te zien. © FotoBusink

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Papendrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht