Volledig scherm
© Facebook Ferdi Faber

Bloemetje voor ten onrechte gearresteerde kroegbaas

De politie heeft vandaag een bloemetje gegeven aan Ferdi Faber, de nieuwe huurder van het Dordtse café The Hustler. Vorige week werd hij na een misverstand nog met groots machtsvertoon in de boeien geslagen door diezelfde politie.

Dat gebeurde, omdat de Dordtenaar met gereedschap de deur probeerde open te breken van het café aan de Voorstraat. Hij is sinds 1 januari de nieuwe huurder van het vorig jaar door de burgemeester gesloten café. De kroeg ging in juli voor een half jaar op slot vanwege de vondst van een grote hoeveelheid drugs binnen.

Op nieuwjaarsdag mocht de zaak dus weer open, maar omdat Faber vorige week nog altijd de sleutel niet had gekregen, probeerde hij de deur open te breken. Omstanders zagen dat gebeuren en waarschuwden de politie, die er behalve een batterij agenten zelfs een helikopter op af stuurde. Faber werd gearresteerd en afgevoerd, al was na een kwartiertje op het bureau duidelijk hoe de vork in de steel zat.

Op Facebook toont de kersverse kroegbaas zich dankbaar voor de ruiker die hij van de agenten kreeg. ,,Wat leuk! Een bloemetje van de politie Dordrecht. Dankjewel!’’ De kou is wat hem betreft helemaal uit de lucht. ,,De politiechef heeft haar kant van het verhaal verteld en ik de mijne. De politie stond in zijn recht om me op te pakken, dus heel attent dat ze nu met een bloemetje komen. Dat hoefden ze immers niet te doen.’’

Terugkijkend zegt Faber dat hij het rustig nog eens zou doen. ,,Heel Dordt weet nu immers dat er een nieuw café op die plek komt, haha.’’ Hij hoopt de zaak eind maart, begin april te kunnen openen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Moet Dordrecht partnerstad worden voor de tweede etappe van de Tour de France?

Moet Dordrecht partnerstad worden voor de tweede etappe van de Tour de France?

  • Een goed idee, Dordrecht is daar de perfecte locatie voor (22%)
  • Ja, zo'n evenement is goed voor de stad (28%)
  • Nee, dat kost toch alleen maar geld (37%)
  • Nee, dat interesseert me niets (13%)
1023 stemmen