Volledig scherm
Powergran Willie Heuser (62) uit Dordrecht staat op het hoogste schavot in Las Vegas. © Willie Heuser

Bodybuildster Willie Heuser (62) uit Dordrecht drie keer op het podium in Las Vegas

Bodybuildster Willie Heuser (62) uit Dordrecht behaalde vannacht drie podiumplekken tijdens de Natural Olympia, ‘dé grootste wedstrijd voor bodybuilders uit de hele wereld’, in het Amerikaanse Las Vegas.

,,Ik ben er erg blij mee’’, laat Willie Heuser telefonisch weten vanuit het Amerikaanse Las Vegas. De Dordtse basisschoolleerkracht deed mee in de 50+ en 60+ categorie van de bikiniklasse. Zij werd eerste in de categorieën sportmodel en bikini ultramaster. 

In de categorie bikini diva ultramaster eindigde de Dordtse powergran, een bijnaam die Heuser een paar jaar geleden kreeg omdat zijn een gelijknamige website heeft waar zij ervaringen op deelt, uiteindelijk op de derde plaats.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
Powergran Willie Heuser (62) uit Dordrecht tijdens het pre-contest in Las Vegas. © Willie Heuser

De Dordtse trainde al vanaf begin dit jaar voor verschillende kampioenschappen. Vier dagen in de week was de sportvrouw met talloze gewichten in de weer bij Ringer Sportplaza. Daarnaast lette zij goed op haar voeding. ,,Ik trainde eerst voor het Nederlands Kampioenschap Bodybuilden in Voorthuizen en daarna voor het wereldkampioenschap in Athene’’, legde zij eerder in een interview uit. 

Op beide kampioenschappen maakte zij, net als in Las Vegas, diepe indruk op de jury. Zowel op het NK als het WK behaalde zij podiumplekken in haar leeftijdscategorie. ,,In Athene werd ik zelfs eerste in de 50+ én 60+ categorie. Heel erg bijzonder.’’

Wij volgden Willie Heuser (62) tijdens haar voorbereiding op de wedstrijd in Las Vegas.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht