Volledig scherm
Oceanco laat grootste jacht van Nederland te water © RV

'Bootje' te koop: Alblasserdams superjacht kost 275 miljoen

‘Bootje’ te koop. De Jubilee om precies te zijn, het onlangs bij het Alblasserdamse Oceanco gebouwde megajacht. Prijskaartje: naar verluidt 275 miljoen euro.

Het 110 meter lange, super-de-luxe schip rolde begin februari vanaf het gigantische nieuwe dok rivier De Noord in. Op weg naar de steenrijke eigenaar, dacht iedereen. Maar nauwelijks drie maanden later wordt de kolos, het grootste jacht ooit in Nederland gebouwd, alweer te koop aangeboden.

Wat de reden is van deze zeer snelle verkoop via makelaar Burgess blijft onduidelijk. Acute geldproblemen bij de anonieme koper? Of is het een slimme investering? Het blijft gissen.

Zoals gebruikelijk doet de Alblasserdamse superjachtenbouwer Oceanco zelf geen mededeling. Quotenet meldt dat de vraagprijs voor de Jubilee 275 miljoen euro is. Maar de gelukkige koper krijgt daar wel een ongekende luxe voor.

Het splinternieuwe schip is onder meer voorzien van een helikopterplatform en zwembad, met ingebouwd aquarium. Feesten kunnen de maximaal dertig gasten - er zijn vijftien tweepersoonskamers aan boord - in de hippe beachclub.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Wat denk jij, gaat het Kees deze keer écht lukken om te stoppen met roken?

Wat denk jij, gaat het Kees deze keer écht lukken om te stoppen met roken?

  • Ja, ik heb alle vertrouwen in Kees! (31%)
  • Nee, hij zwicht uiteindelijk tóch weer voor die sigaret (69%)
3273 stemmen