Volledig scherm
Twee traumahelikopters zijn opgeroepen. © Fotopersburo Busink

Bootongeluk Dordrecht: vrouw (51) overleden, meisje (16) nog in het ziekenhuis

UPDATEEén van de twee slachtoffers van het bootongeluk maandagmiddag in het Derde Merwedekanaal in Dordrecht is overleden. Dat meldt de politie. Het gaat om een vrouw van 51 jaar oud uit Papendrecht. Het andere slachtoffer, een meisje van 16, ligt nog in het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel. De twee slachtoffers zijn familie van elkaar.

Ze vielen gistermiddag van een bootje in het water. Dat gebeurde nadat zij met het rubberen motorbootje tegen de kade aan zijn gevaren. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het scheepsongeval nog. De boot is in beslag genomen en getuigen die iets mee hebben gekregen van het ongeluk worden verhoord. 

De eerste melding kwam rond half vier binnen bij de meldkamer. Direct zijn onder meer de KNRM, de brandweer, ambulance en twee traumahelikopters opgeroepen. 

De hulpdiensten waren lange tijd in de veronderstelling dat er nog meer drenkelingen waren, maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Er is nog lange tijd door meerdere duikteams gezocht in het water en er hing een politiehelikopter in de lucht die zocht met een warmtebeeldcamera. ,,We gingen af op de eerste melding, er zouden vier mensen in de boot hebben gezeten. Na onderzoek bleek dit toch niet het geval”, vertelt een politiewoordvoerder. 

Volledig scherm
Meerdere personen vielen uit een bootje. © Fotopersburo Busink

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht