Volledig scherm
Ravage na grote brand aan de Pieter Zeemanweg in Dordrecht. © Qphoto

Brand op Dordts bedrijventerrein veroorzaakt ravage

UPDATEDe uitslaande brand bij een bedrijfsverzamelgebouw aan de Pieter Zeemanweg in Dordrecht heeft een flinke ravage veroorzaakt.

Een vestiging van autoruitspecialist Glasgarage is het zwaarst getroffen door de brand. Het bedrijf is van een franchisenemer. ,,Ik ben vanmorgen gebeld door de betreffende ondernemer’’, vertelt algemeen directeur Michel Lebbink, die direct poolshoogte kwam nemen. ,,Het pand is volledig uitgebrand. De buurpanden hebben ook behoorlijk wat rook- en waterschade. Ik vind het verdrietig voor de gedupeerden.’’

De brandweer is tot 05.15 uur vanochtend bezig geweest met nablussen. De brand woedde in een gebouw op het bedrijventerrein Dordtse Kil II. In het pand zitten twaalf bedrijven.

Stichting Salvage zorgt voor de afdichting en beveiliging van de getroffen bedrijven. ,,Drie units zijn flink beschadigd en nog eens drie ruimtes hebben waterschade’’, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Instabiel 

Het pand is te instabiel voor het onderzoeksteam van de brandweer om te betreden. Het is daarom niet mogelijk om onderzoek te doen in het pand. Wel weet de brandweer dankzij netbeheerder Stedin dat de brand niet door kortsluiting is veroorzaakt. 

Waardoor de brand wel is ontstaan is onbekend en is mogelijk niet meer te achterhalen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht