Brandweer heeft brand op schip in Dordtse haven onder controle

VIDEOOp een zeeschip aan het Mallegat-Noord in Dordrecht woedt brand. De brandweer blust de brand vanaf de Wilhelminahaven met een spuitwagen en vanaf het water met een blusboot. De brandweer kon rond 20.20 uur het sein brand meester geven. 

De brandweer is nog wel bezig met het nablussen van de brand. Dat neemt waarschijnlijk nog vele uren in beslag. 

Er was vanmiddag veel rookontwikkeling. 'Blijf uit de rook en geef hulpdiensten de ruimte', zo adviseerde de brandweer op social media. De rook trok in de richting van de woonboulevard aan de Mijlweg, Crabbehof, Wielwijk en Dordtse Kil. 

Het complete Mallegat was tot iets na 18.00 uur afgesloten voor al het scheepvaartverkeer. Inmiddels is alleen het Mallegat-Noord nog gestremd. De brandweer verricht metingen in de omgeving. Tot nu toe zijn geen gevaarlijke concentraties schadelijke stoffen gemeten. 

NL-alert

De rook van de brand op het zeeschip zorgde voor overlast. Er werd een NL-alertbericht verstuurd naar mensen in de omgeving. 'Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.'

Het schip is geladen met schroot, die lading stond in brand. De brand woedde in het ruim van een zeeschip van bijna 200 meter en ruim 32.000 ton. Het schip, de Kouyou, vaart onder Panamese vlag en is afkomstig van een rederij in Japan. Gisteren is het schip in Dordrecht aangekomen, vanuit Moerdijk.

Volledig scherm
Brand aan boord van schip Mallegat-Noord. © Persburo Busink

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht