De Zwijndrechtse  brandweer eerder op  oudejaarsavond. De brandweer rijdt af en aan naar grote en kleinere branden. Bij één van die inzetten zijn de hulpverleners bekogeld met vuurwerk. ‘ Onbegrijpelijk en onacceptabel'.
Volledig scherm
De Zwijndrechtse brandweer eerder op oudejaarsavond. De brandweer rijdt af en aan naar grote en kleinere branden. Bij één van die inzetten zijn de hulpverleners bekogeld met vuurwerk. ‘ Onbegrijpelijk en onacceptabel'. © FOTOOPDRACHT/ETIENNE BUSINK

Brandweer in Zwijndrecht bestookt met vuurwerk

Brandweerlieden die in Zwijndrecht een buitenbrand wilden blussen, zijn daarbij door omstanders bekogeld met vuurwerk. 

'Onbegrijpelijk en onacceptabel', laat de brandweer weten. Geen van de hulpverleners raakte gewond. ,,Het kan toch niet zo zijn dat we worden belemmerd tijdens het blussen van een brand en tijdens het verlenen van hulp aan mensen in nood?”

Of het gaat om de grotere brand eerder vandaag of een kleinere buitenbrand, is niet duidelijk. De bekogelde brandweerlieden hebben bij hun collega's van de politie een melding gedaan en moesten daarna alweer gauw uitrukken voor een volgend brandje. Voor zover bekend zijn er nog geen verdachten in beeld voor het bekogelen van de hulpverleners.

  1. ‘Zeer verontrustend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’
    PREMIUM

    ‘Zeer verontrus­tend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’

    Nog maar 13 jaar en bijna een moord op zijn geweten. Bijna, want hulpverleners duwen de slagader in het bovenbeen van het drie jaar oudere slachtoffer uit Alblasserdam dicht en redden daarmee zijn leven. Zeven keer steekt de scholier met een keukenmes in op zijn rivaal. ‘Poging tot doodslag’, stelt de rechtbank. Die legt de knaap een celstraf op van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Als de straf er op zit moet de jongen in behandeling.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht