Volledig scherm
Het tijdelijke onderkomen aan de Noordendijk. © Albert Sok/AD

Brandweer krijgt tijdelijke post aan de Noordendijk

De brandweer krijgt tijdelijk een post aan de Noordendijk in Dordrecht. Het is de bedoeling dat de operationele dienst al binnen enkele weken van het Oranjepark naar het tijdelijke onderkomen verhuist. 

De tijdelijke locatie is nodig vanwege de bouwplannen op het terrein van de brandweerkazerne en blikfabriek Verblifa. Daar gaat projectontwikkelaar Dudok ruim veertig woningen bouwen

De brandweer moest voor de tijdelijke locatie op zoek naar een plek niet de ver van het Oranjepark. ,,We hebben een brandweerpost nodig in dit deel van Dordrecht om te kunnen voldoen aan onze opkomsttijd. Het andere deel van de stad wordt bediend vanuit het Leerpark’’, vertelt woordvoerder Leo den Otter.

Twee tot drie jaar

De brandweer keert na de bouw terug aan het Oranjepark, maar dan in een kleiner onderkomen.  ,,We verwachten in 2021 terug te kunnen’’, licht Den Otter toe. Het kan volgens hem ook later worden. ,,We zijn wat dat betreft wel afhankelijk van het bouwproject.’’ 

Omwonenden van de tijdelijke locatie krijgen nog een brief voor een informatieavond . Deze wordt gehouden op maandag 4 februari.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht