Volledig scherm
Man met een rugzak praat met een politieagent. Foto ter illustratie. © Politie

‘Brandweeragent’ houdt overvaller aan in Dordrecht, tweede dader spoorloos

De politie is op zoek naar een tweede overvaller, die op vrijdag 17 mei een pakketbezorger op de Bellevuestraat in Dordrecht heeft beroofd van een pakketje. De dader is sindsdien spoorloos. De eerste overvaller is door een ‘brandweeragent’ in de kraag gevat.

Rond de klok van 10.00 uur wilde de pakketbezorger op de Bellevuestraat een pakje bezorgen. Op het bewuste adres werd niet opengedaan. Twee jongemannen kwamen op dat moment op de pakketbezorger afgelopen. ,,Zij maakten direct duidelijk dat ze hem niet voor gezellig praatje benaderden’’, zo schrijft de politie

Een van de jongemannen pakte de bezorger stevig vast en de andere griste het pakketje weg. Beiden vluchtten daarna weg, in de veronderstelling dat ze ermee wegkwamen. Het slachtoffer zette echter de achtervolging in.

De daders hadden daarnaast - zo schetst de politie - ongetwijfeld niet gerekend op een brandweerman die op de Bellevuestraat met de controle van brandkranen bezig was. De brandweerman, in zijn vrije tijd politievrijwilliger, zag de vluchtende daders met het slachtoffer achter hen aan en aarzelde geen moment.

De brandweerman zette het op een sprint en wist de dader te vloeren en het pakketje veilig te stellen. De brandweeragent bezeerde zijn heup en beschadigde zijn bril, maar wist met behulp van een inmiddels toegesnelde collega-brandweerman de verdachte onder controle te brengen en te houden. De andere dader wist te ontkomen.

Tweede dader

De politie is op zoek naar de tweede dader. Het gaat om een donkergetinte jongeman van ongeveer 1.75 meter lang met een dun postuur. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas met een capuchon over zijn hoofd.

Mensen die de overval hebben zien gebeuren of informatie hebben over de tweede dader, worden verzocht om de politie te bellen via 0900-8844. Anoniem meldingen doorgeven kan via 0800-7000.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht