Volledig scherm
Het Blauwpoortsplein, waar de waterleiding brak. © Regard Reuser

Breuk in leiding: Dordts terras overstroomd en huishoudens zonder water

UPDATEHonderd woningen rond de Nieuwe Haven in het centrum van Dordrecht hadden gisteren lange tijd geen water, nadat er een waterleiding brak. 'De tegels gingen bol staan en opeens gutsten er liters per seconde over het terras'. Het lek was afgelopen nacht rond 01.00 uur gerepareerd.

De breuk in de waterleiding zorgde ervoor dat in ieder geval aan het Blauwpoortsplein en Binnen Walevest de toevoer is afgesloten. Er zijn honderd huishoudens getroffen. 

Bolle tegels

Volledig scherm
© Rinie Boon

Het lek ontstond onder het terras van restaurant Finn's. Ook daar waren de kranen afgesloten. De zaak heeft de deuren noodgedwongen gesloten. ,,Het was een uurtje of vijf en opeens gingen de tegels van het terras bol staan en kwam er water uit'', verhaalt eigenaar Regard Reuser. ,,Voor we het wisten stond het terras blank.''

Het terras zat vol eters, die zich uit de voeten moesten maken. ,,Evides kwam snel de kraan afsluiten. Maar daardoor konden we natuurlijk niets meer en ook het toilet werkt niet'', zegt Reuser. ,,Je kunt niets anders doen dan sluiten. Gelukkig is iedereen vol begrip. Klanten hebben betaald wat ze al gegeten hadden en wij hebben ze doorverwezen naar andere goede restaurants hier in Dordrecht.''

Een graafmachine werd ingezet om het lek te vinden en te dichten. Rond 22.45 liet Evides weten dat het werk in de afrondende fase zat. Rond 01.00 uur was het werk klaar. De oorzaak van het lek was een 'spontane leidingbreuk', laat het waterbedrijf ook weten. Een breuk zonder direct zichtbare aanleiding komt vaker voor.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!  

In samenwerking met indebuurt Dordrecht