Volledig scherm
Het werk aan het kapotte riool in de Pieter Zeemanstraat in Zwijndrecht is afgerond © Archieffoto gemeente Zwijndrecht

Breuk in rioolleiding is gedicht, weg naar A16 in Zwijndrecht weer open voor verkeer

De Pieter Zeemanstraat in Zwijndrecht is weer geopend voor het verkeer. De weg, een belangrijke verbinding van het centrum van Zwijndrecht met de A16, werd enkele weken geleden afgesloten vanwege een breuk in een rioolpersleiding.

Het gat in het riool is provisorisch gedicht en er is een noodleiding gelegd, waar de uitwerpselen voorlopig doorheen geperst kunnen worden. Volgens de gemeente bleek de hele leiding zo slecht te zijn, dat er een nieuwe leiding moet komen. Dat gebeurt begin volgend jaar. Daar zal het verkeer echter nauwelijks hinder van ondervinden; de leiding wordt geboord.

In verband met de afsluiting van de Pieter Zeemanstraat werden werkzaamheden aan de rotonde Koninginneweg-Burgemeester Jansenlaan uitgesteld. Dat werk wordt volgende week alsnog gedaan. De rotonde is de hele week afgesloten.

Eerder dit jaar sprong ook al een rioolpersleiding een paar honderd meter verderop, onder de Dr. Boutensstraat. Dat was een andere leiding, maar in beide gevallen ligt de oorzaak in de verzakkende ondergrond.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen